Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

WJJF Hellas - Σεμινάρια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

WORLD JU JITSU FEDERATION – HELLAS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6/09/2016


Η WJJF στην Β. Ελλάδα

Το ελληνικό δίκτυο παραδοσιακού Ζου Ζίτσου της WJJF με επικεφαλής τον αντιπρόσωπο Νεκτάριο Λυκιαρδόπουλο, παρευρέθηκε το Σαββατοκύριακο 3&4 Σεπτεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη, για μια σειρά σεμιναρίων και συναντήσεων με κορυφαίες προσωπικότητες της κοινότητας των Μαχητικών Τεχνών στην Β. Ελλάδα.




Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του εκπροσώπου της WJJF, για την Β. Ελλάδα, Αλέξανδρου Δούμα, ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς σπουδαίοι εκπαιδευτές και μαθητές από όλα τα μέρη της Μακεδονίας και Θράκης, έδωσαν το παρόν σε ένα σεμινάριο που τελικά εξελίχθηκε σε «συνέδριο», καθώς οι προπονήσεις και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν και συνεργατικό χαρακτήρα, αγγίζοντας το δομικό και λειτουργικό χαρακτήρα που από εδώ και πέρα θα πρέπει να λάβει το Δίκτυο της WJJF, στην Ελλάδα γενικά.
Πάνω από 100 άτομα συμμετείχαν συνολικά και τις 2 ημέρες, στα σεμινάρια που έγιναν για έγχρωμες ζώνες και για εκπαιδευτές.


Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 10:00 – 13:00 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο των έγχρωμων ζωνών, στο οποίο βέβαια συμμετείχαν και αρκετοί εκπαιδευτές, στο οποίο ο εισηγητής Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος, παρουσίασε τεχνικές από Κίτρινη, Πορτοκαλί και Πράσινη ζώνη από το περίφημο syllabus του Robert Clark – ιδρυτή της WJJF και πως δένουν αυτές οι τεχνικές σε ένα δυναμικό σενάριο μάχης.
Την ίδια μέρα στις 15:00 – 18:00 πραγματοποιήθηκε το 1ο από τα δύο σεμινάρια εκπαιδευτών, όπου έδωσαν το παρόν πολλοί δάσκαλοι από Θεσσαλονίκη , αλλά και από άλλα μέρη όπως, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Κομοτηνή, Σέρρες, Νάουσα, Βέροια, Βόλο κ.α.
Το Σάββατο αναλύθηκαν τεχνικές μεμονωμένες από διάφορες ζώνες του syllabus, στη συνέχεια ένα ειδικό γύμνασμα το οποίο είναι στην ύλη της Μαύρης Ζώνης 1ο Νταν και μετά μια τακτική με τεχνικές στηριγμένες κυρίως στην αυτοάμυνα που παράγεται μέσα από το Ζούτσου.
Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, το σεμινάριο στηρίχθηκε σε τεχνικές και τακτικές Randori – ελεύθερης εξάσκησης και sparring, τα οποία ήταν στηριγμένα καθαρά στο MMA και την Πάλη Υποταγής (Mixed Martial Arts & Grappling), μέσα από το syllabus MMA που έχει δημιουργήσει ο αντιπρόσωπος της WJJF & SHOOTO MMA, Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος.



Συμμετείχαν εκπαιδευτές από διάφορες Μαχητικές Τέχνες όπως Judo, Παγκράτιο, Ζιου Ζίτσου, Taekwondo, Πάλη, Ninjutsu, Kick Boxing, MMA, Krav Maga, BJJ κ.α. και όλοι προπονήθηκαν και παρακολούθησαν ένα τρόπο που παντρεύει την παραδοσιακή τέχνη του Ζου Ζίτσου, με την σύγχρονη μορφή αυτοάμυνας, αλλά και αγωνιστικής τακτικής και τεχνικής που μπορεί να καλλιεργήσει ο καθένας, άσχετα με το στυλ που διδάσκει στη σχολή του.
Κατά την διάρκεια παραμονής του αντιπροσώπου της WJJF, στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν και διάφορες συναντήσεις με σημαντικά πρόσωπα όπως με τον Επίκουρο Καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του ΑΠΘ, Γεώργιο Ζαγγελίδη, όπου από κοινού συμφώνησαν να συνεργαστούν με την Παγκόσμια Ομοσπονδία της WJJF, για την ειδικότητα του Ζίου Ζίτσου, όπου ο ίδιος έχει εισάγει στα ΤΕΦΑΑ. Με τον κο Ζαγγελίδη η WJJF, θα έχει στενή συνεργασία και σε τεχνικά θέματα καθώς και η ιδιότητα του ως εκπαιδευτής του Καράτε (Shotokan), αλλά και του Ζίου Ζίτσου, τον καθιστούν και επιστημονικό σύμβουλο, σε τεχνικά και ερευνητικά θέματα του Δικτύου της WJJF, στην Ελλάδα.

Ο κος Ζαγγελίδης παρευρέθηκε και στο τατάμι στα σεμινάρια της WJJF και τιμήθηκε από κοινού από τον αντιπρόσωπο Νεκτάριο Λυκιαρδόπουλο και τον εκπρόσωπο της Β.Ελλάδος Αλέξανδρο Δούμα, για την ανιδιοτελή προσφορά του στις Μαχητικές Τέχνες.
Το όλο event, τίμησε με την παρουσία του και ο αρχηγός του Okinawa Karate και γ.γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθώς και η σπουδαία προσωπικότητα του χώρου των μαχητικών τεχνών, Okinawa Karate, Παγκράτιο, Ζίου Ζίτσου, Βασίλης Παπαδόπουλος από την Αλεξάνδρεια, τον οποίο το ελληνικό δίκτυο βρέθηκε την Δευτέρα το βράδυ και στο ετήσιο φεστιβάλ μαχητικών τεχνών που διοργανώνει ο δάσκαλος, στην Αλεξάνδρεια και τον τίμησε για την πολυετή του προσφορά στον χώρο.  Επίσης να πούμε ότι τίμησε με την παρουσία του το σεμινάριο και ο Γιάννης Αρζουμανίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής Πάλης και κορυφαίος Έλληνας αθλητής grappling & MMA.



Το Ελληνικό δίκτυο της WJJF, θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτή τη γιορτή, όπως εξελίχθηκε, των μαχητικών τεχνών και του ζου ζίτσου και συγκεκριμένα:
Τον εκπαιδευτή του Judo, Ζίου Ζίτσου και Παγκράτιο και αντιπρόσωπο Β. Ελλάδος Αλέξανδρο Δούμα, που οργάνωσε όχι μόνο το σεμινάριο αλλά και την πολύ καλή φιλοξενία και τις συναντήσεις.
Όλους τους εκπαιδευτές και μαθητές που ήρθαν σε ένα σεμινάριο όπου ήταν άγνωστο γι αυτούς το τι ακριβώς θα συναντήσουν και παρ όλα αυτά θυσίασαν το ΣΚ τους και τίμησαν με την παρουσία τους το δίκτυο.




Τους βοηθούς τους σεμιναρίου και εισηγητές Πάρη Κουτσαντονόπουλο και Σταμάτη Ανδριόπουλο και Μιχάλη Δαουλτζή, αλλά πάνω απ όλα και τους άλλους εκπαιδευτές που ήρθαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια από την Κεντρική και Νότια Ελλάδα, Ανδρέα Ζαραφωνίτη, Γιάννη Δαουλτζή, Νίκο Μερκούρη, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.
Επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους φίλους και συνεργάτες από χρόνια Γρηγόρη Πιστικό, από τα Καβάσιλα Ημαθίας και τον Γιώργο Κρυωνά από τα Γιαννιτσά, που βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο, σε όλη αυτή την προσπάθεια.



Για το Ελληνικό δίκτυο της WJJF
Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

INTERNATIONAL CLUB REGISTRATIONS - WJJF

 Στις 13 Νοεμβρίου δόθηκαν τα επίσημα διπλώματα - μέλους στις σχολές του Ελληνικού Δικτύου Ζου Ζίτσου, τα οποία απαρτίζουν την παγκόσμια ομο...